Trossö­fastigheters postboxar

BoxTag

Varför ha namnskyltar som ska bytas ut vid varje in- och utflytt, när det kan skötas digitalt? Genom Vius nya produkt BoxTag kan Trossöfastigheter nu enkelt hantera fastighetsadministrationen av sina postboxar på distans, vilket innebär lägre arbetsbörda, minskade kostnader för förvaltning, färre antal resor och ökad hållbarhet i vardagen.

Trossöfastigheter har sedan tidigare flera digitala produkter från Viu, bland annat trapphustavlan WallPad och den digitala namnetiketten WallTag. Snart kontaktade de Viu igen med ytterligare ett önskemål – digitala namnskyltar som går att eftermontera på befintliga postboxar. I samarbete med Trossöfastigheter tog Viu först fram en prototyp och efter en testperiod, med flera utmaningar och iterationer, finns nu BoxTag ute på marknaden. En högkvalitativ och innovativ produkt inom fastighetsdigitalisering.

Vi har varit oerhört nöjda med Vius produkter, så det kändes naturligt att ställa frågan till dem. Med BoxTag kan vi nu hantera all fastighetsadministration digitalt och effektivisera arbetet för våra bovärdar. Vi slipper onödiga resor och administration, och minskar på så sätt även vårt klimatavtryck, säger Gustaf Samuelsson på Trossöfastigheter.

Sköter all administration via ViuManager

I stället för att byta ut fysiska namnskyltar hämtar BoxTag, precis som WallTags och WallPad, hyresgästinformationen automatiskt från fastighetssystemet. Informationen kan också matas in och schemaläggas på distans från plattformen ViuManager. Systemet är framtaget enligt RealEstateCore, en standard för hur olika fastighetssystem kommunicerar med varandra. Med ViuManager kan fastighetsbolag som Trossö Fastigheter koppla upp alla sina system och sköta administrationen genom en plattform. 

Med hjälp av ViuManager har vi inte bara effektiviserat arbetet med in- och utflyttar, utan vi kan framför allt uppdatera all data i våra olika system på ett ställe. Vi har också möjlighet att skicka ut viktig information, antingen till samtliga som bor i fastigheten eller till specifika hyresgäster genom våra BoxTags och WallTags, säger Eric Anderbjörk på Viu.

Perfekt för fastigheter med begränsad inomhustäckning

Vius produkter är batteridrivna och ihopkopplade genom ett meshnätverk, en välbeprövad teknik framtagen av NeoCoretec. Meshnätverket gör att varje enhet kommunicerar med de andra enheterna, vilket innebär att produkterna är oberoende av wifi. Lösningen kräver inte dragning av elkablar eller installationer av noder på varje våning – perfekt för höga, välisolerade hus med dålig radiotäckning. Precis den utmaning som Trossö Fastigheter stod inför.

Det är väldigt roligt att få utveckla en ny produkt, som dessutom produceras i Karlskrona, tillsammans med ett annat lokalt bolag. Trossöfastigheter är ett anrikt fastighetsbolag som gärna anammar ny teknik. Precis som vi vill de ligga i framkant i utvecklingen, och där har vi funnit synergier som leder till ännu bättre produkter, säger Eric Anderbjörk.